Elérhetőség: + 36 20 418 1091 | info@salsamojito.hu  
 
 

- Mit vegyek fel?

Mindegy, lényeg, hogy jól érezd magad benne. Nem árt egy váltópóló és -cipő. A cipőd minél könnyebb és kényelmesebb legyen.

- Kell-e párt hozni?

Nem muszáj, hiszen folyamatos párcserékkel táncolunk, így senki sem pihen sokáig.

- Nem nőttem ki ebből?

Ez lehetetlen, hiszen a kubaiak még 80 évesen sem hagyják abba a salsát!

- Mojito?

A Mojito [mohito] egy koktél, ami Kubában született az 1920-as években. A szesztilalom miatt a szigetre látogató amerikai turisták között ekkor tett szert nagy népszerűségre és indult el világhódító útjára.

Hozzávalók
Jégkockák
3 rész fehér rum
1 öntet Angostura
1 rész cukorszirup
3 rész szódavíz
1/2 lime leve
4 mentaág Pohár: Collins
Módszer: Kitöltés
Alkohol%: 15% *

Elkészítés
Rakjuk a pohárba a mentaleveleket és öntsük hozzá a cukorszirupot. Morzsoljuk el a pohár aljában a mentát fakanál végével vagy teáskanállal.

Facsarjuk bele a lime-ot és töltsük fel a poharat félig jéggel. Adjuk hozzá a rumot és angosturát. Töltsük rá a szódavizet és óvatosan keverjük össze.
Rakjunk bele lime-szeletet és kínáljuk szívószállal.

- Hogyan készűl a Cukorszirup

Néhány helyen jó pénzért árulnak cukorszirupot, de otthon egyszerűen is viszonylag gyorsan mi magunk is elkészíthetjük. Öntsünk egy adag vizet egy kis lábosba, melegítés közben adjunk hozzá ugyanannyi cukrot és forrásig kevergessük. Hagyjuk egy percig forrni, majd vegyük le a tűzről és lehűlés után készen van a cukorszirup. Fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll, célszerű egy műanyag üvegben a hűtőben tárolni.

- Mi az az Angostura?

Gyógynövényekből készült keserűfajta, a keserűk között a legismertebb márka. Alkoholtartalma 44%.
Először a venezuelai Angostura városában (a mai Ciudad Bolivarban) készítette egy német katonaorvos, 1824-ben. 40 növényi kivonatát tartalmazza, így például kínafakérget, gyömbérből, szerecsendiót, szerecsendióvirágot, szegfűszeget és fahéjat.

Forrás: http://koktel.idea.hu


.

salsa, salsa tánc, salsa tánciskola, kezdő salsa tanfolyamok, az első óra ingyenes, salsa oktatás, salsa stílusok, zumba, zumba fitness, zumba latin dance, zumba latin dance fitness, kubai salsa, latin-amerikai táncok, cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive, standard táncok, angol keringő, bécsi keringő, tangó, slowfox,
 
2010 | Salsa Mojito Tánciskola | info@salsamojito.hu