Béres Gábor

Béres Gábor

kubai salsa

Háttérkép
OK_2OKTATOTT TÁNCOK:
SALSA - Dunakeszi

"Heloszia!" - hangzik el az örömittas köszönés, mikor betoppanok egy salsa órára vagy buliba. Szerintem a legtöbben csak így ismernek, de persze a Gáborra is hallgatok.

Visszahúzódó gyerek révén sosem hittem volna, hogy ez a mozgásforma bármikor is szerepet fog játszani az életemben. Zenére kell mozogni, lányokat átölelve, emberek előtt, akik nézik mit csinálsz... Na ne...

Aztán 2008 környékén kattant valami a fejemben, ugyanis meg akartam tanulni alapszinten táncolni. Rettenetesen zavart, hogy esküvőn nem tudok mást csinálni, csak enni. Így ezt a motivációs erőt megragadva 2008 februárjában, egyik ismerősömmel karöltve nekiugrottunk egy kezdő társastánc tanfolyamnak.

Mondanom sem kell, nem ment valami jól. Olyan falábúnak éreztem magam, hogy az alaplépés is valamiféle megoldhatatlan matek egyenletnek tűnt, amit csak varázslat útján lehet elsajátítani. Fél év kitartás után azt vettem észre, hogy lazulok. Egyre jobban mentek a lépések, egyre kevésbé kellett a lábamra figyelni, és elkezdtem buliba járni, gyakorolni. Mindemellett itt értem el az első nagy mérföldkövet, decemberben nekikezdtem a Mojitonál salsát tanulni.

OK_4Mivel a salsa amolyan lazaságot igényelt, még jól is esett a társastánc kötöttsége után. Aztán következett a végtelen gyakorlások ideje. A társastáncból versenytánc lett, a salsából még több salsa, sőt kipróbáltam olyan táncokat is mint: bachata, kizomba, west coast swing, L.A. salsa, reggaeton. Egyszerűen nem tudtam leállni, mint az ipari porszívó, szívtam magamba a tudást.

Aztán elérkezett a második mérföldkő, Gyuri elkezdett meghívni mojitós fellépésekre. Az újpesti aluljárótól kezdve a szadai nagyszínpadig, a spontán ruedától a koreografált fellépésig sok mindenben lehetett részem. Az elején félelmetesnek tűnt az a sok ember, aki csak nézi a produkciót, de hamar be kellett látnom, hogy semmiben nem különbözik egy óra végi ruedától.

Teltek múltak az évek, mígnem elérkeztünk a harmadik mérfölkőhöz. Felkértek, hogy essek át a ló túloldalára, és csatlakozzak a Mojito tanári csapatához. Régóta szerettem is volna ezt elérni, de féltem is tőle. Mindazonáltal Györgyünk és sok ismerős motiválása által 2022 nyarán salsa tanári magasságokba emelkedtem, és októbertől már várt is rám az első csoport.

Bízom benne, hogy minél több embernek tudom átadni azt a tudást, mikor önfeledten táncol a parketten, és nincs ott más, csak a partner és a zene... Ne feledd, csak az számít, mennyi kilométer van a lábadban!
OK_1

kapcsolat