Gáspárfalvi Szabolcs

Gáspárfalvi Szabolcs

Zumba, Aqua Zumba

01OKTATOTT TÁNCOK:
ZUMBA - Dunakeszi, Veresegyház, Gödöllő
AQUA ZUMBA - rendezvények

Tudtátok?
A zsiráf több ideig bírja víz nélkül, mint a teve.
Egyébként Szabi vagyok, és ha ezt olvasod, akkor egy kicsikét jobban megismersz.

Nem mostani gyermekkoromban több ízben tapasztalhattam meg a testmozgás, testfejlesztés fogalmát, ami az életem részévé vált. Mint a legtöbb gyermeknek, az általános iskolában kezdődött a testnevelés órákkal és a néptánccal, ami bár nem fogott meg, de szerettem. Később, mikor a kamerák elé és a szinkronstúdiók világába léptem, belecsöppentem a tornászkodásba és a kaszkadőrképzésbe, melyeken igen sokat fejlődtem akkori magamhoz képest mind testben, mind testtudatban, s ezt fantasztikus tanáraimnak köszönhettem.

Pár évre rá a Baross Imre Artistaképző Akadémia ifjú tanoncaként álltam a sorba, ahol 2 év alatt újfent temérdek tudás, ügyesség, koordinációs és egyéb képességek, valamint egy kis izomtömeg is tapadt rám. Bár nem fejeztem be, így is hálásan léptem tovább.

Ezután volt némi kimaradás testmozgásban, de mint magához hű férfiember, a testnevelés órákon kívül otthon fejlesztettem magam, majd miután többre éheztem, megindultam az edzőtermek izzadástól teli világába, ahol magamra az idő múlásával egyre büszkébben néztem, és újfent bővítettem a tudásom.

02

Nem jártam fociedzésre, sem kosárlabdázni, nem úsztam versenyszerűen és nem voltam kézilabda csapatban, mégis színes, élményekkel teli, temérdek tudással és fejlődéssel telt a gyerekkorom.

A Tánc.
17 lehettem, mikor először néztem be nővérem egyik salsa órájára, és ez volt az utolsó is... De csak egy évig, mert egyszer csak újra a táncteremben toltam a mambókat. Ráadásul a Zumbát is elkezdtem, ahol az első 5 órám kész téboly volt: a hátsó sorból próbálkozva a jó lábra lépni a mellettem táncolóé helyett, épphogy túlélni... Mégis a hangulat, a zene, a mozgás és a salsáról is megismert rengeteg csodás ember maradásra bírt - nem bántam meg.

Közel 3 év után eldöntöttem, hogy oktató szeretnék lenni, amiben többek között Palásthy Gyuri, és nővérkém Gáspárfalvi Toncsi nagyban támogattak és tanítottak.   Ez idő alatt elkezdtem egy sportoktatói képzést, ami befejezés alatt van, valamint zumba instruktor lettem. Tánctáborok, bulik, órák, Aqua Zumbák, fellépések rengeteg élményével gazdagodtam, na meg sok-sok értékes embert ismertem és ismerek meg ezen az úton, amit immár oktatóként folytatok.

To be continued...  
03 kicsi

kapcsolat